Španski vjetar

20:46

Španski vjetar
Sastojci:
Za kore:

  • 12 bjelanaca
  • 600 g šećera
  • 3 kašike soka od limuna
Prvi fil:
  • 12 žumanaca
  • 200 g šećera
  • 2 kesice pudinga od vanile
  • 5 kašika gustina
  • 1 l mlijeka
  • 250 g margarina
  • 125 g maslaca
  • 200 g pečenih mljevenih lješnika
  • 100 g crne čokolade
Drugi fil:
  • 200 g šlaga u prahu
  • 3 dl mijleka
Za ukrašavanje:
  • 200 g šlaga u prahu
  • 3 dl vode

Priprema:

Kora:
Umutit 4 bjelanca sa 200g šećera i 1 kašikom soka od limuna. Mutite toliko dugo da se sav šećer istopi. Masu potom stavite u pleh veličine 25x35,koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Rernu zagrijte na 200 stepeni,zatim stavite pleh sa umućenim bjelancima i tada smanjite temperaturu na 120 stepeni i sušiti(peći) 1 sat.Koristeći isti postupak napravite još 2 kore.
Prvi Fil:
Umutite 12 žumanaca sa 200 g šećera, dodajte 2 pudinga, 5 kašika gustina i malo mlijeka od 1 litra. Preostalo mlijeko od 1 litra stavite da se zagrije, dodajte smjesu od umućenih žumanaca i kuhajte. Kad se skuha i ohladi dodajte prethodno umućen margarin i maslac. Fil zatim podjelite na 2 dijela, u jedan dio dodajte 200 g mljevenih lješnika a u drugi dio 100 g istopljene čokolade.
Drugi Fil:
Umutite 200 g šlaga sa 3 dl mlijeka.
Filovati tortu po sledećem redoslijedu : kora, fil sa čokoladom, fil sa lješnikom, drugi fil, kora, fil sa čokoladom, fil sa lješnikom, drugi fil, kora, fil sa čokoladom, fil sa lješnikom, drugi fil.


(recepti-kolači)

Možda Vam se sviđa i :

0 komentari