Teleće šnicle s njokima u umaku

20:31

Teleće šnicle
Sastojci:
  • tanke teleće šnicle (količina nije bitna za recept)
  • 1 luk
  • 2 mrkvice
  • 2 dl domaćeg tekućeg paradajza
  • 2 kašike crvene mljevene paprike
  • vegeta, so, biber
  • vode po potrebi
  • gotovi kupovni njoki (ili domaći ako ih imate vremena napravit)

Priprema:

Šnicle posolite ili povegetite, ako su deblje istući ih malo čekićem za meso, potom ih uvaljati u brašno pa na malo ulja popržiti sa svake strane dok ne porumene.Izvadite šnicle na stranu, pa na masnoći od pečenja propirjati nasjeckani luk i mrkvicu, podliti sa malo vode, dodati paradajz i mljevenu papriku, začiniti po želji i pustiti da zakuha.U umak vratiti meso, poklopiti i pirjati dok meso ne bude potpuno mekano (otprilike 35 min)U slučaju da je umak prerijedak, slobodno dodajte kašiku-dvije razmućenog gustina ili brašna i kratko prokuhajte.
Poslužite uz kuhane njoke ili domaće debele rezance te salatu po želji.

Možda Vam se sviđa i :

0 komentari