Trubice

10:33

Trubice (čokoladne)
Sastojci:
Tijesto:

  • 350 g brašna
  • 150 g šećera
  • 180 g margarina
  • 70 g mljevenih oraha
  • 1 jaje
  • 1 žumanjak
  • 1 kašika kakaa
Krema:
  • 10 jaja
  • 20 kašika šećera
  • 500 g margarina
Glazura:
  • 100 g čokolade
  • 100 g margarina

Priprema:
Za pripremu tijesta u brašno pomiješajte praškak za pecivo,jaje, kakao, žumanjak i orahe. Tome dodajte margarin i zamijesite tijesto.Zatim tijesto razvaljajte na debljinu od oko 2 milimetra pa ga izrežite na pravougaonike dimenzija 4×6 cm. Izrezane komade omotajte na valjkaste limene kalupe – trube.Trube posložite na lim za pečenje pa ih stavite na pečenje na srednju temperaturu.Za pripremu kreme prvo umutite šećer i jaja pa stavite kuhati na pari dok smjesa ne postane gusta. Ohladite pa dodajte pjenasto izrađen margarin.Za pripremu glazure margarin i čokoladu, lagano miješajući, rastopite na pari.Trube napunite kremom, a sa obje strane ih umočite u čokoladnu glazuru.Prije posluživanja, čokoladne trubice stavite da se ohlade u hladnjak.

kolači

Možda Vam se sviđa i :

0 komentari