Đuveč

20:24

Đuveč
Sastojci:
  • piletina
  • tikvice
  • patlidžan
  • mrkva
  • krompir
  • crveni i bijeli luk
  • paprike
  • pasta od paradajza
  • so, vegeta, biber, 
  • peršun, lovorov list

Priprema:
Svo povrće potrebno isjeckati veoma sitno, na kockice.
Luk i paprike prvo propržiti malo, da omekšaju, zatim dodati krompir a potom i svo ostalo povrće (patlidžane morate prije izrezati, oguliti i posoliti, da puste sok i ne budu gorki!).
Povrće propeći malo na ulju da omekša. Dodati rižu, potom dodati jednu manju konzervu paste od paradajza i ostaviti da još malo krčka na šporetu.
Piletinu zasebno, propržiti na ulju sa bijelim lukom ( krupnije izrezanim).
Podmazati tepsiju, posuti po njoj povrće, zatim preliti vodom (ne previše, nego onako da pokrije povrće, po potrebi kasnije dodati još vode). Staviti koji lovorov list, posuti peršunom i začinima po želji. Preko svega toga staviti pečenu piletinu, i sat vremena peći u pećnici, na srednjoj temparaturi!
(Domaći recepti)

Možda Vam se sviđa i :

0 komentari