Čokoladni odresci sa rumom

10:19

Čokoladni odresci kolač recept

Potrebni sastojci za čokoladne odreske:
Tijesto:
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 120 g maslaca
  • 200 g šećera
  • malo soli
  • malo samljevenog cimeta
  • naribane limunove korice
  • 6 žumanjaka
  • 6 bjelanjaka
  • 150 g brašna
Krema:
  • 200 g gorkaste čokolade(čokolada za kuhanje)
  • 2 jaja
  • 400 g šećera u prahu
  • 120 g kokosove masnoće ili maslaca
  • 4 dl ruma

Način pipreme Čokoladnih odrezaka:
Lim obložite papirom za pečenje kojeg ste prethodno premazali maslacem.Čokoladu omekšajte na pari.Maslac izmiješajte sa polovicom količine šećera i začinima da se zapjeni, potom umiješajte žumanjke i omekšanu čokoladu.Od bjelanjaka i preostalog šećera istucite čvrst snijeg, potom mu dodajte prosijano brašno i napravite tijesto.Pećnicu prethodno zagrijte na 180 stupnjeva.Tijesto pecite oko 20 minuta. Vrijeme pečenja prilagodite vlastitoj pećnici.Tek pečeni kolač izvrnite na krpu, prerežite na pola i pustite da se ohladi.
Priprema kreme:
Umiješajte jaja sa šećerom u prahu i prethodno naribanom čokoladom, a potom dodajte omekšani maslac i rum.Polovicu ohlađene kore prelijte dobivenom kremom i na nju položite drugu polovicu kore.Na drugu polovicu kore izlijte ostatak kreme.Kolač narežite na 20 – ak komada i ostavite u hladnjaku da se potpuno ohladi.Čokoladni odresci su gotovi i spremni za posluživanje .

Možda Vam se sviđa i :

0 komentari