Punjeni i pohovani šampinjoni

23:13

Punjeni i pohovani šampinjoni

Potrebni sastojci za Punjene šampinjone:
  • 20 komada pečuraka
  • 200 g šunke
  • 200 g dimljenog sira
  • 1-2 kašike kisele pavlake
  • malo peršuna
  • so, biber
  • 1 kašika margarina
  • i 1/2 kašika ulja
  • jaje
  • ulje za prženje
  • brašno, prezle
Priprema šampinjona:
Očistite šampinjone i uklonite im nogice koje isjeckate na sitne kockice.U tiganj stavite margarin i ulje pa zagrijte i stavite isjeckane šampinjone sa sitno isjeckanom šunkom. Ostavite da se proprži pa uklonite višak tečnosti.Posolite i pobiberite po ukusu i ostavite da se ohladi pa dodajte rendani sir i peršun i promješajte.Dodajte jednu kašiku pavlake i ako je gusto i kompaktno nemojte više da se ne razvodeni.Uzimajte po jedan šampinjon i punite unutrašnjost ovim sastavom.Uvaljajte u brašno, jaje pa prezlu i pohujte na ulju zagrijanom na srednjoj jačini.Isponovane šampinjone odstranite na ubrus da se ocjedi višak masnoće.Poslužite ih tople.

Možda Vam se sviđa i :

0 komentari