Ferero Rocher Torta

21:28

Ferero Rocher torta
Ferero Rocher torta recept-priprema
Potrebni sastojci :
Za biskvit:
  • 2 šoljice smeđeg šećera
  • 1 šoljica oštrog brašna
  • 1 šoljica glatkog brašna
  • 1 kom. prašak za pecivo
  • 1.5 kašikica sode bikarbone
  • 3/4 šoljice kakaoa
  • 2 jaja
  • 1 šoljica mlijeka
  • 1/2 šoljice ulja
  • 2 kašikice arome vanilije
  • 1/2 šoljice kipuće vode
Za kremu:
  • 400g nutele
  • 500g mascarponea
  • 250g prženih lješnjaka
  • 4 napolitanke od lješnjaka
Priprema Ferero Rocher-a:
Kod pripreme prvo izmiksajte jaja zajedno sa šećerom, zatim dodajte sve mokre sastojke osim kipuće vode, u drugoj zdijeli pomiješajte ostale (suhe) sastojke. Postepeno dodavati suhe u tekuće i sve zajedno miksati.Na kraju umiješati kipuću vodu. Peći biskvit na 150 do 160°C otprilike 40 minuta.Za kremu pomiješajte nutelu i mascarpone i dodajte izmrvljene napolitanke i 150 do 180 g mljevenih lješnjaka.Ohlađeni biskvit prerežite na pola, namažite kremom i izvana pospite sa krupno narezanim lješnjacima.

ferero rocher,ferero roser,torta ferero rocher

Možda Vam se sviđa i :

0 komentari