Piletina u lisnatom tijestu
09:50![]() |
Piletina u lisantom tijestu |
Potrebni sastojci za pripremu piletine
- 600 g pilećih prsa
- 250 g lisnatog testa
- 30 ml ulja
- 2 praziluka
- „začin C“ (ili neki drugi dodatak jelima)
- biber
- kašika kisele pavlake
- 1 jaje
- peršun
Praziluk očistite, operite i isjecite na kolutove. Piletinu isjecite na komade, pa meso pospite „začinom C“ i pobiberite ga. Na vrućem ulju ispržite komade piletine sa obje strane, zatim ih izvadite na tanjir. U istom ulju, na laganoj temperaturi propržite praziluk,potom mu dodajte „začin C“ i povremeno promješajte. Gotov luk istresite/prespite u činiju i ostavite da se ohladi, pa umješajte kiselu pavlaku i peršun. Tijesto razvucite u kvadrat debljine 3 mm i isjecite ga na četiri dijela. Na svaki komad tijesta stavite malo proprženog praziluka,zatim preko njega složite komade piletine, ivice tijesta savijte tako da oblikujete džep. Složite u pleh obložen papirom za pečenje(pek papir), na kraju premažite razmućenim jajetom i pecite 30 minuta na 170 stepeni.
piletina,piletina recepti,lisnato tijesto,recept piletina,
0 komentari