Mousse torta sa bijelom čokoladom

22:57

Mousse torta sa bijelom čokoladom recept
Potrebni sastojci:
Biskvit:

  • 5 jaja
  • 5 žlica šećera
  • 4 žlice brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 3 žlice kakaa

Krema:

  • 600 ml vrhnja za šlag
  • 400 g bijele čokolade (Kuvertüre)
  • 1 vrećica bijele želatine

Priprema:
Dakle, zagrijte 2 dl slatkog vrhnja do točke vrenja te uklonite s vatre. U to dodajte nasjeckanu čokoladu i miješajte dok se čokolada potpuno ne otopi i sjedini s vrhnjem. Želatinu pripremite prema uputama s vrećice: u 4 žlice hladne vode usipajte želatinu i pustite da nabubri. Kad nabubri, stavite ju na laganu vatru da je rastopite (ne smije prokuhati, samo se treba otopiti; trebat će vam možda pola minute za to). Zatim želatinu dodajte u otopljenu čokoladu. Dobro pomiješajte i pustite da se čokolada potpuno ohladi. U međuvremenu ostatak vrhnja za šlag istucite u šlag. Kad se čokolada ohladi, dodajte ju šlagu i zajedno umutite – dobit ćete jednu ukusnu kompaktnu kremu.
Za biskvit:
Pjenasto umutite jaja sa šećerom. Potom dodajte brašno, prašak za pecivo i kakao i žlicom ili špatulicom pažljivo umiješajte da se svi sastojci sjedine. Uzmite veliki četvrtasti protvan i izlijte biskvit u njega i izravnajte. Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 °C otprilike 15 minuta. Kad je biskvit pečen, pustite ga da se ohladi. Potom ga premažite s 3/4 kreme. Narežite namazan biskvit na 4 trake jednake širine. Ako vam je protvan u obliku pravokutnika, režite trake s dulje strane protvana.
Uzmite prvu traku i zarolajte ju kao da radite roladu. Okomito ju tako zarolanu stavite na pladanj. Uzmite sljedeću traku i počnite motati oko prve tamo gdje je prva traka stala. i tako dok ne potrošite sve trake. Kad stavite zadnju traku, lagano rukama pritisnite tortu. Ostatkom kreme premažite cijelu tortu i stavite na hlađenje.
Recept preuzet sa : slatkirecepti

Možda Vam se sviđa i :

0 komentari