Zapečene palačinke sa paradajz sosom

12:56

Zapečena palačinke sa paradajz sosom - recept

Potrebni sastojci:
  • 200 g brašna
  • 150 ml mlijeka
  • so
  • 2 jajeta
Za fil:
  • 3 šargarepe
  • 350 g šampinjona
  • 1/2 celera
  • 2 luka
  • 4 čena bijelog luka
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • 2 kašike peršuna
  • so, biber
  • 300 ml pavlake
  • 4 jajeta
  • 150 g rendanog ementalera
  • 100 g oraha
Za paradajz sos:
  • luk
  • čen bijelog luka
  • 2 kašike ulja
  • 750 g sjeckanog paradajza
  • so, biber
Način pripreme zapečnih palačinki:
Mikserom ili mutilicom umutite brašno sa mlijekom, 150 ml vode,solju i jajima. Pustiti da odstoji(miruje) nekih 20 minuta. Šargarepe ogulite, operite i sitno isjecite. Šampinjone obrišite krpom, drške skratite,pa sve sitno isjecite. Celer ogulite, operite i isjecite u kriške.Crni i beli luk oljuštite, sitno isjecite, zatim ga izdinstati na malo ulja. Potom dodati pečurke, celer i šargarepu i sve zajedno dinstati oko 5 minuta. Na kraju začinite sjeckanim peršunom solju i biberom.Jaja pomješajte sa pavlakom,zatim ih posolite i pobiberite.Ostatak ulja zagrijati u tiganju. Od tijesta ispeći 6 do 8 palačinki. Rernu zagrijte na 200 stepeni. Palačinke filujte pripremljenim povrćem. Pospite sirom i orasima, onda palačinke umotati.Redajte ih bez razmaka u prethodno podmazanom kalupu (1, 5 l kapaciteta/zapremine), preko prelijte pavlakom sa jajima, pa kalup prekrite alu-folijom i zatvorite. Kalup stavite u veći sa vrelom vodom i u rerni na pari peći oko 25 minuta.
Za paradajz sos oljuštite crni i bijeli luk, sitno ih isjecite, pa propržite na ulju. Dodajte komadiće paradajza, začinite solju i biberom, potom 10 minuta kuhati. Palačinke servirati zajedno sa paradajz sosom.

oznake:
palacinke,zapecene palacinke,palacinkre recepti,priprema palacinki

Možda Vam se sviđa i :

0 komentari