Picolina | Punjeni uštipak

19:42


Tijesto

  •  1 kg mekog brašna
  •  2 kašike ulja
  •  1 kašika soli
  •  2 kašike šećera
  •  1 jogurt
  •  2 jaja
  •  0,5 l mlijeka
  •  1 prašak za pecivo
  •  1 kvasac ( suhi ili svjezi )

Za punjenje

  •   ketchup
  •   ajvar
  •   salama
  •   sudzuk
  •   zdenka sir
  •   tvrdi sir
  •   šampinjoni


Priprema :
1. Malo mlijeka , šećer i kvasac izmiješati
2. U brašno staviti sve namirnice za tijesto i izmiješani kvasac i rukom dobro izraditi dok ne dobijemo glatko tijesto.
3. Ostaviti ga dva sata u hladnjaku, za to vrijeme narendati salamu i sir a ostale sastojke tanko narezati… 

4. Razvaljati tijesto ( da bude malo duguljasto ) tako da kad se preklopi bude veličine tave u kojoj ćete peći picolinu.
5. Premazati ketchupom i ajvarom tako da krajevi tijesta ostanu suhi.
6. Na jednu polovinu picoline narendati salamu i poredati sudžuk, šampinjone, zdenku i na kraju naribati tvrdi sir.
7. Preklopiti tijesto i dobro zatvoriti krajeve .

8. Pržiti na zagrijanom ulju u tavi prvo jednu pa drugu stranu.
9. Izvaditi na papirni ubrus da upije višak masnoće.
10. Gotovo!

Posluživanje
Ovo tijesto umotano u foliju moze stajati do 15 dana u hladnjaku a mjesec dana u zamrzivaču.
Uz dozvolu preuzeto sa : coolinarika

Možda Vam se sviđa i :

0 komentari