Rozen torta s makom

20:08



Sastojci:
  •  1 pakovanje korica za rozen tortu 
Fil :
  •  300 gšsećera
  •  3dl mlijeka
  •  300 g mljevenog maka
  •  100 g mljevenog keksa
  •  1 pakovanje margarin  
 Glazura:
  •  100-150g čokolade
  •  2-3 kašike ulja

Priprema:
Šećer i mlijeko staviti da provri, pustiti da vri 2-3 minuta.
Skloniti sa vatre pa dodati mak i izmesati dobro (da se mak popari). Zatim dodati mleveni keks i opet izmješatiA zatim dodati sitno iseckan margarin i mesati dok se on ne istopi.
Toplim mazati kore. Poslednju ne treba namazati.
Gotov kolac pritisnuti necim teskim i ostaviti da odstoji. Bar jedno 12h.
 Napraviti glazuru od cokolade i ulja i premazati preko kolaca. Kad se cokolada stisne seci na parčiće i uživati !

Posluživanje
Za posnu verziju umesto mlijeka koristiti sojino mlijeko ili vodu.

Možda Vam se sviđa i :

0 komentari