TORTA S JOGURTOM I JAGODAMA

01:17




Sastojci:

400 g piškota
250 ml mlijeka
5 žlica ruma
200 ml slatkog vrhnja za šlag
1 žlica naribane limunove korice
2 Vanilin šećera
150 g šećera u prahu
4čvrsta jogurta (800 ml)
2 vrećice Želatin
10 žlica vode
400 g jagoda



Nacin pripreme:

1 Kalup za tortu (okrugli,Ø 26 cm) namažite lagano maslacem.

2 Okolicu ili rub kalupa obložite kratko namočenim piškotama u mlijeko pomiješano s rumom.Odrežite piskote da bi bile do visine kalupa, na dno kalupa složite ostatak piškota.

3 Istucite vrhnje za kuhanje u šlag i umiješajte limunovu koricu zatim vanilin šećer, a onda dodajte jogurt i šećer u prahu.

4 Sa vodom pomiješajte želatinu i ostavite da nadodje ili nabubri 10 minuta. Zagrijte miješajući dok se ne otopi. Umiješajte je postepeno u pripremljenu kremu.

5 Po kremi posložite red jagoda narezanih na ploške pa zatim po jagodama namočene piškote.

6 Rasporedite ostalu kremu i na kraju jagode. Tortu hladite nekoliko sati ili najbolje preko noći. Slobodno može i s manje želatine. Prije posluživanja uklonite kalup i narežite. Mozete tortu dodatno ukrasiti tučenim vrhnjem i nasjeckanim pistacijama. Mozete preliti i prelivom za torte. Prijatno

Možda Vam se sviđa i :

0 komentari